Јабучје победник првих Сеоских игара у општини Лајковац

Прве Сеоске игре Спортског савеза Србије, у организацији Спортског савеза општине Лајковац одржане су у Јабучју, а са освојених 40 бодова у 11 спортских дисциплина победник је екипа домаћина.

Друго место освојила је екипа Руприбрезе, са освојених 37 бодова. Треће место освојила је екипа Ћелија, са 22 бода. Без пехара остала је екипа Лајковца, са освојених 20 бодова.

Ово је пета сезона Сеоских игара. у којој учествује 40 општина, а први пут се придружила и општина Лајковац.  Сезона је почела 22. априла и траје до првог викенда септембра када је регионално финале. Победник Републичког финала Сеоских игара добија изградњу терена.

У име организатора, председник ССОЛ Марко Мирковић каже, да су велики одзив такмичара и гледалаца разлог је да ССОЛ буде презадовољан манифестацијом.

– Такмичари су се надметали у 11 дисциплина, од којих су неке неоправдано заборављене. Враћање спортског духа, здравог ривалитета и очувања традиције био је главни задатак свих учесника.

Село Јабучје и Спортски центар “Цар” били су сјајни домаћини такмичарским екипама, а ССОЛ се и овога пута показао као одличан организатор.

У такмичењу су учествовале четири екипе, са око 80 такмичара. Организација је била одлична, све пропозиције испоштоване, а све је протекло у сјајној атмосфери, у фер такмичењу и лепом дружењу. Учесници су препуни лепих утисака и очекују да наредне године такмичење буде још масовније.

Сеоске Игре су фестивал традиције, промоција правих вредности и фер плеја у 11 дисциплина, од фудбала и одбојке до бацања камена с рамена, обарања руку и трке у џаковима.

Манифестација ће битно допринети омасовљењу спорта, развоју рекреативног спорта и женског спорта,  а првенствено оживљавању друштвеног и спортског живота у селима. Сеоске игре су у сваком случају једна лепа новина у општини Лајковац.