Комеморација фудбалској легенди Влади Грујичићу

Легенда лајковачког ФК Железничар Влада Лале Грујичић (1956 – 2023) преминуо је јуче, након вишемесечне болести. Комеморативни скуп поводом смрти чувеног центарфора лајковачког ФК Железничар и лазаревачке Колубаре је у уторак 31. октобра од 10 часова на стадиону,  а сахрана је у 12.30 часова на Новом гробљу у Лајковцу.

„У моје време, Железничар је за Лајковац био све.“, речи су Лале Грујичића. Влада Лале Грујичић један од најбољих стрелаца свих времена Железничара и Колубаре.

Рођен је 23 децембра 1956. године у Београду. Као основац почео је да се интересује за спорт, а посебно га је привлачио фудбал, па тако као шеснаестогодишњак почиње у подмлатку Жеље. Са непуних 17 година прешао је у први тим доприневши својим головима у сезони 1975/76 уласку тима у виши ранг. Уједно добија и позив да заигра за најбољу селекцију лиге, међутим Лале веома брзо својим играма превазилази тренутни ниво такмичења.

У ФК Колубара из Лазаревца прелази 1978. године и остаје до 1984. Сјајан центарфор, ненадмашан у игри главом. Годинама је избегавао позиве прволигаша, најближи је био преласку у Хајдук из Сплита, али је ипак остао веран ФК Колубари до позних играчких година. Онда се 1985. вратио у родни Лајковац и наступао за матични ФК Железничар, који већ следеће сезоне улази у виши ранг, убрзо у прву Српску лигу,

Тај период љубитељи фудбала у Лајковцу памте као препород „плаве дизелке“, када се на домаћем „игралишту“ тражила карта више, а на страни, посебно у Београду, Жељиних навијача бивало је више него домаћих.

Влада Грујичић своју играчку каријеру завршава 1994. године у Железничару, клубу у којем је и почео, да би три године касније одлучио да постане помоћни тренер Илији Гајићу.

Извор: Lajkovac.net