Комшијски дерби Железничар – Уб у недељу пред Лајковчанима

После четири везане победе, од којих је и она у дербију против ТЕНТ-а, очигледно захуктала „дизелка“ у претпоследњем 21. колу дочекује Уб. Утакмица се игра у недељу 17. марта од 19 часова. Велики мотив је пред домаћим одбојкашицама јер ако освоје сва три бода, дакле ако победе са 3:0 или 3:1, осигураће треће место, а Црвена звезда ће бити четврта.

Последњих година овај дерби постао је „класик“ српске женске одбојке, а овога пута лајковачки суперлигаш га дочекује у повољнијој позицији. Уб је ове сезоне слабије пласиран него претходних – налази се на петом месту и има чак пет победа мање од трећепласираног Железничара. Лајковчанке су комплетирале састав у правом тренутку тако да играју све боље. У серији су од четири победе, док су Убљанке везале два пораза.

И због традиционалног ривалитета и због важности меча за Железничар не сумњамо да ће трибине Хале спортова у Лајковцу бити добро попуњене.

Прве утакмице 21. кола играју се већ вечерас и у њима се састају: Црвена звезда – Инђија,  Срем – Спартак и Раднички Бластерс – Партизан Ефбет. Сутра играју Клек – ТЕНТ и Јединство – Омладинац.