Лајковчанка Адриана Костадиновић играла на Балканијади и Европском првенству

Лајковчанка Адриана Костадиновић играла на Балканијади и Европском првенству

Лајковчанка Адриана Ада Костадиновић, најмлађа чланица првог тима Одбојкашког клуба Железничар, овог лета је наступала за пионирску репрезентацију Србије на два велика такмичења: Европском првенству и Балканијади. У питању су одбојкашице до 17 година, односно 2007. годиште и млађе. Без обзира што ова генерација није остварила висок пласман на наведеним такмичењима, свакако је вредно забележити да је, после Стефане Пакић, још једно дете из Лајковца кренуло репрезентативним стопама.

Адриана је 2008. годиште, игра на позицији коректора и висока је 187 центиметара. Дала је солидан допринос резултатима наше репрезентације: наступала је на сваком мечу и освајала поене, највише против Грузије на Европском првенству – седам.

Балканско и Европско првенство, једно за другим, одржани су у Врњачкој Бањи. На Балканијади репрезентација Србије заузела је четврто место – у утакмици за бронзу поражена је од Бугарске са 3:1 . Првак је постала Грчка, која је у финала савладала Турску. На Европском првенству наше пионирке биле су једанаесте, док је злато припало Италији, сребро Турској, а бронза младим Хрватицама.

Иако су заузеле тек једанаесто место нису разочарале јер су у тешкој групи, која је дала шампиона Италију и трећепласирану Хрватску, забележиле три победе: против Пољске (3:1), Бугарске (3:1) и Естоније 3:2. Тесним резултатом од 3:2 поражене су од Грузије,  Италији су узеле сет и жесток отпор пружиле Холандији.

После летошњих припрема и два такмичења са пионирском репрезентацијом Адриана је добила заслужени одмор, тако да ће се ускоро придружити припремама сениорског тима Железничара.