„Лептирићи“ учествовали на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу

Две групе деце из Предшколске установе „Лептирић“ имале су запажен наступ на Ђурђевданском карневалу у Крагујевцу, на којем лајковачки малишани учествују већ неколико година. Карневал организује тамошња Туристичка организација, поводом славе града.

У карневалској поворци учествовале су две групе, у врло атрактивним костимима, што је постао и заштитни знак лајковачког вртића на дечјим манифестацијама. Једну су чиниле девојчице предшколске групе, коју су водиле васпитачице Ивана Шалипур и Ивана Димитријевић Ивковић. Други део карневалске поворке најмлађих Лајковчана био је састављен од дечака из предшколске групе васпитачица Споменке Миливојевић и Милке Спасић. Девојчице су биле у балским хаљинама, док су дечаци били обучени као бајкери.

Пре дефилеа, на бини су заједнички извели сценско-музичко дело „Да некад буде сад“. То је уједно прпрема за наступ на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, на којем ПУ“Лептирић“ редовно наступа.

Осим њих, у Пожаревцу ће учествовати и предшколска група коју предводе васпитачице Дајана Танић и Јасмина Савић са музичко-сценским делом „Живети здраво – веселе гусенице“, као и деца из четворочасовног програма са тачком „Од праска до победе“, коју су припремиле васпитачице Светлана Пантелић и Јелена Жујовић.

После тога „лептирићи“ ће учествовати на ваљевском Дифесту, а све тачке реализоване током године родитељи и фамилија моћи ће да виде на завршној приредби 12. јуна.