Липолист однео бод из Лајковца

Пред стотинак гледалаца на градском стадиону у Лајковцу, Железничар је данас практично извукао бод против Липолиста, голом у финишу утакмице.

Иако смо после прошлонедељне победе у Црној Бари очекивали тријумф против још једног мачванског зонаша, који је у пет кола имао три пораза, „дизелка“ је морала да се помучи како би дошла и до једног бода.

На стадиону Железничара видели смо борбену утакмицу, са лошим првим и одличним другим полувременом. Лајковачки тим је у том периоду меча имао прегршт шанси које није успео да реализује, али било је и сумњивих судијских одлука које су одмагале напорима домаћег тима.

Гости, предвођени новим тренером Игором Ђурковићем (до скоро водио Брац из Лешнице), повели су у 31. минуту преко Поповића и тај резултат је дуго писао на семафору. У самом финишу утакмице, у 85. минуту, Жеља успева да изједначи голом Милоша Маринковића.

Остали резултати 6. кола Колубарско-мачванске зоне: Мачва 1929 Богатић – Раднички Ваљево 1:1, ОФК Дивци – Хајдук Станко 1:0, , Борац Лешница – Рибница 1:0, Рађевац – ОФК Осечина 4:2 и Цер – Дрина 0:0.

На врху табеле тренутно се издвојила Мачва из Богатића, једини непоражени тим, са 12 бодова. Од другог до петог места су Железничар, Рибница, Дивци и Борац Лешница са по 10 бодова. Следи Рађевац са 9, ваљевски Раднички, Липолист и Осечина по 7, док су на зачељу Дрина са 5 и Хајдук Станко са 4 бода.

У следећем колу Железничар гостује ваљевском Радничком.