Литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић“ проглашена најбољом у Србији

Друштво за српски језик и књижевност прогласило је литерарну секцију „Разиграно перо” ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца за најбољу у Србији у конкуренцији основних школа, четврти пут узастопно! За менторски рад награђени су руководиоци секције, професори  Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић. 

Литерарна секција „Разиграно перо” успела је да одржи висок квалитет у свом раду и буде једина међу награђенима четири године заредом на републичком такмичењу, које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић.

Чланови Литерарне секције прошле школске године освојили су преко 50 награда на различитим републичким и међународним конкурсима. Објављена су им 23 литерарна рада у зборницима и збиркама песама. Осим тога, „Разиграно перо” је реализовало креативне радионице, изложбе, обележило значајне празнике и књижевне јубилеје и на различите начине учествовало у културном животу школе.

Талентовани и вредни чланови секције су: Марија Јеремић, Андреј Вукашиновић, Лука Радовановић, Анита Проданић, Ана Радовановић, Мартин Микић, Калина Томашевић, Јована Мијаиловић, Вукашин Марковић, Стева Мацура, Филип Павловић, Николина Пантић и Никола Васовић.

Поводом 25. годишњице републичког такмичења литерарних секција биће додељена и признања наставницима који су у овом периоду били најуспешнији у вођењу литерарних секција. Међу добитницима признања je и Лидија Марић Јовановић, проф. српског језика и књижевности у ОШ „Миле Дубљевић“, која је руководила успешним и награђеним литерарним секцијама у две школе. Додела награда најуспешнијим секцијама и наставницима биће одржана 28. јануара на Филолошком факултету у Београду.