Мајски сусрети на летњој позорници Библиотеке „Радован Бели Марковић”

Традиционални „Мајски сусрети“ у организацији Туристичке организације општине Лајковац, по први пут су одржани на летњој позорници Библиотеке “Радован Бели Марковић”.

Према речима директорке Туристичке организације општине Лајковац Душице Јовичић, целокупан простор адаптиран је у једну комплексну туристичку целину, обогаћену конацима, који су засигурно незаобилазна туристичка атракција на територији наше општине. Конак Брене Михаиловић, данас је претворен у простор библиотеке, док нешто мањи конак Радића садржи Завичајно одељење, Легат Радована Белог Марковића и његове супруге Емилије, те спомен собу нашег чувеног књижевника. Конаци су засигурно вредни помена, пажње и посете сваког путника који у нашу варошицу сврати или са намером у њу дође:

“Посебно нам је задовољство што смо традиционалне „Мајске сусрете” реализовали у склопу овог простора који је прелеп амбијент за културна дешавања и догађаје. Културно-уметнички програм успешно је реализован захваљујући учесницима програма. Овом приликом желела бих да се захвалим мађионичару Бојану Богдановићу на спектакуларном шоу који је децу и одрасле засмејао до суза, дечијем фолклорном ансамблу КЦ „Хаџи Рувим” из Лајковца на сјајно изведеним кореографијама игара из Србије, Анастасији Стојановић на дивном казивању стихова чувених песама, младим музичарима из издвојеног одељења Музичке школе „Живорад Грбић” из Ваљева: хармоникашима Петровић Милошу, Ивановић Огњену и Мирковић Игору, гитаристи Тодору Табићу који су звуцима гитаре и хармонике уприличили догађај, солистима изворне музике, иначе чланицама Етно групе „Златник” Наташи Зукановић и Сањи Панковић на успешно изведеном музичком колажу  и водитељу програма Јелени Јовановић ученици првог разреда Средње школе „ 17 септембар” из Лајковца. У име Туристичке организације општине Лајковац велику захвалност упућујем деци и њиховим васпитачима из ПУ „Лептирић” из Лајковца као и ученицима и учитељицама из Основне школе „Миле Дубљевић” из Лајковца, колективу Библиотеке „Радован Бели Марковић”, представницима локалних установа, колегама и свим посетиоцима манифестације који су својим присуством употпунили целокупни догађај.

Душица Јовичић је закључила да је радује што ће летња позорница у будућем периоду бити место значајних културних дешавања, са циљем да се грађани окупе и уживају у разноврсним програмским садржајима.