Математичарке школе из Јабучја освојиле бронзу на такмичењу „Brainfinity 2023“

Након неколико етапа такмичења, у конкуренцији четрдесет и једне екипе које су учествовале у финалу, четири ученице петог разреда ОШ “Димитрије Туцовић” Јабучје: Ања Ранковић, Дина Ташић, Лена Милосављевић и Софија Ивановић, које су чиниле екипу „Smart Girls“ на „Brainfinity 2023“такмичењу, освојиле су треће место и бронзану медаљу, под менторством наставнице математике Марије Марић.

Финале „Brainfinity“  такмичења, на коме је екипа сјајних ученица јабучке ОШ “Димитрије Туцовић” освојила треће место, одржано је претходног викенда у Београду, у просторијама Савремене гимназије. Такмичарке су за свој успех добиле вредне награде, а у свечаној и радосној атмосфери уручене су им медаље, чија је додела пропраћена громогласним аплаузима.

“Веома се радујемо успеху наших ученица и упућујемо им искрене честитке за одличан пласман на математичком такмичењу, а похвале иду и наставници Марији Марић за посвећен рад са ученицама”, рекли су поводом овог сјајног успеха из школе у Јабучју.

У питању је такмичење које подстиче креативност, колаборацију и логичко расуђивање ученика, а математика на овај начин постаје функционално применљива. Деца воле изазове и у њима пружају свој максимум, те тако и највише напредују. Математичка такмичења која се данас организују често негативно утичу на психу деце јер су она под великим стресом, присутан је страх од неуспеха, а често и амбиције родитеља и наставника могу бити оптерећење за дете.

Одатле и идеја оснивача „Brainfinity“ да направе нешто ново – такмичење кроз које ће се учити на занимљивији начин, у коме ће се решавати реалне ситуације из свакодневице и које неће довести до учесталог питања које се јавља код деце када уче математику: „Како ће ми ово у животу служити?”

„Brainfinity“  је аутентично такмичење намењено свим основцима и средњошколцима који желе да се опробају у креативном решавању логичких задатака и да за то освоје вредне награде.