Милутин Ранковић на јубиларном концерту професора Петра Гојковића

Концерт „Петар и пријатељи“, поводом 50 година рада професора Петра Гојковића, одржан је ових дана у Београду, у Дому културе Студентски град. Наратор током двоипочасовног програма био је уметник из Лајковца Милутин Ранковић, дугогодишњи пријатељ и сарадник професора Гојковића.

Милутин је ово лепо вече проткао здравицама, беседама и носталгичним причама, укључујући и оне о Скадарлији, што је наишло на одличну реакцију публике.

Осим наступа Петра Гојковића на кларинету, на сцени су се смењивали познати музичари и солисти, међу њима Биљана Крстић, Мадам Пиано, Лоран Прокопић, групе „Наракорд“ и „Свилен конац“, Плесни клуб „Наталија и Ивица“ и други.

За скоро две и по деценије, колико живи у Француској, Гојковић је урадио много на повезивању Срба и Француза и на очувању српске традиције и наслеђа у Француској. Гојковић је познат као покретач и организатор више стотина културних манифестација у Француској попут Дана светосавља, Дана Србије и српске културе у Паризу, Фестивала дечјег стваралаштва. Већ неколико година организује и Караван културе који окупља уметнике из дијаспоре и матице и који наступају широм Европе где има наших људи, али и у Србији. Учесник ових манифестација више пута био је и Милутин Ранковић.