Мимоход ученика и помен жртвама из школе „Владислав Рибникар“

Лајковачки основци и средњошколци у подне су организовали шетњу од својих школа до цркве Св. Димитрија, а потом је у порти цркве служен помен  страдалој деци и чувару у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

Више стотина ђака било је у немој колони од школе до цркве, а заједно са њима били су њихови наставници, директори и бројни родитељи. Лајковачки основци данас нису ишли у школу, док су средњошколци имали могућност избора.

Ученици, просветни радници, родитељи и грађани, више стотина њих са свећом у руци испунили су порту на помену страдалима у масакру у школи на Врачару. Беседом им се обратио старешина лајковачке цркве Томислав Цветиновић, позвао на поштовање Божјих заповести  и упутио поруку да увек треба чинити добро и да су љубав и вера потребне сваком бићу.

Најдубље саучешће породицама настрадалих исказала је директорка ОШ “Миле Дубљевић Биљана Жујовић и Ученички парламент Средње школе „17.септембар“

Током помена успешно су интервенисале дежурне екипе Дома здравља, јер се више деце онесвестило, због тренутне слабости и потрешености.