Мина Станојевић се са јуниоркама пласирала на Европско првенство

Примач лајковачког Железничара Мина Станојевић (2006. годиште) са јуниорском репрезентацијом Србије изборила је  пласман на овогодишње Европско првенство. Наше јуниорке синоћ су у Врњачкој Бањи у последњем колу у групи савладале репрезентацију Белгије, најозбиљнијег конкурента, резултатом 3:1, по сетовима 22:25, 25:17, 25:21 и 25:22, после 107 минута игре.

Председник ОК Железничар Живорад Лазаревић пратио је утакмицу са трибина и одмах после утакмице честитао члану свог клуба Мини Станојевић.

Претходних дана јуниорска репрезентација Србије победила је Аустрију и Румунију, као и Белгија, тако да је меч са врло квалитетном екипом Белгије одлучивао ко ће се директно пласирати на Европско првенство. Предвођене селектором Владимиром Васовићем наше јуниорке су у најважнијем мечу показале одличну игру и велику жељу, тако да су успеле да се са другог квалификационог турнира пласирају на Европско првенство.

XXИX ЕП 2024. у конкуренцији јуниорки (рођене 2005. и млађе) одиграће се у Бугарској и Ирској од 5. до 17. августа. Наша репрезентација ће двадесети пут наступити на највећој смотри веропских младих одбојкашица.