Министар Момировић најавио велика улагања у комуналну инфраструктуру општине Лајковац

„У Лајковцу ће бити изграђено 30 километара потпуно нове канализационе инфраструктуре, као и два постројења за пречишћавање отпадних вода, а укупна инвестиција од 15,5 милиона евра у комуналну инфраструктуру значајно ће подићи квалитет живота у овом месту“, навео је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током посете општини Лајковац, а након обиласка радова на брзој саобраћајници од Лајковца до Ваљева.Посету општини Лајковац министар Момировић искористио је да обиђе радове на брзој саобраћајници од Лајковца до Ваљева, где је констатовао да радови иду добро, нарочито у делу од Лајковца до Диваца. Министар Момировић подвукао је да је председник Републике Србије Александар Вучић лично инсистирао на изградњи брзе саобраћајнице до Ваљева и она мора бити изграђена како би Ваљево имало квалитетну саобраћајну комуникацију, чиме ће и Лајковац постати у одређеном смислу путни чвор у овом делу Колубарског округа.
„Изградња крака од петље у Непричави до Ваљева представљаће у будућности основ за развој овог читавог дела Србије и Колубарског округа. Пружаће знатно веће могућности за будуће инвестиције, јер добијамо прикључак на ауто-пут „Милош Велики“, изјавио је председник општине Лајковац Андрија Живковић.
Почетак радова на изградњи два постројења за пречишћавање отпадних вода и 30 километара потпуно нове комуналне инфраструктуре у Лајковцу планиран је за октобар месец. За ове сврхе опредељено је 15,5 милиона евра, док ће укупна вредност инвестиција за изградњу комуналне инфраструктуре у целом Колубарском округу износити преко 150 милиона евра.