Мину Станојевић најбољи примач Балканског првенства за кадеткиње

Женска кадетска репрезентација Србије (до 19 година, рођене 2005. и млађе) јуче је освојила златну медаљу на Балканском првенству 2023. за одбојкашице у Софији, а међу нашим најистакнутијим играчицама била је Мина Станојевић из лајковачког Железничара.

После велике борбе, Србија је у финалу савладала Турску са 3:2, по сетовима 25:22, 19:25, 19:25, 25:22 и 15:11. На тај начин кадеткиње су одбраниле прошлогодишње злато, а до сада су једанаест пута биле шампионке Балкана.

Наше одбојкашице освојиле су неколико појединачних признања, при чему је Мина Станојевић проглашена за најбољег примача првенства, поделивши ову титулу са Сафроновом из турске репрезентације. Са 11 поена одбојкашица Железничара била је међу најефикаснијим играчицама Србије у финалном мечу.

Селектор кадетске репрезентације је Мирјана Мусулин, која је две године била шеф стручног штаба Железничара, у време освајања „дупле круне“.

Драгана Королија, примач Србије, проглашена је за најбољу играчицу (МВП) Балканског првенства. Јована Антић је најбољи блокер, а Милица Видачић најбољи коректор. Соња Моро, делегат БВА, предала је победнички пехар Теодори Кричковић, капитену Србије.

У мечу за треће место Бугарска је победила Црну Гору.