Млади ватерполисти победили на турниру у Лајковцу

Протеклог викенда је на базену у Лајковцу, уз подршку Општине Лајковац, Спортског савеза општине Лајковац и управе Пливачког ватерполо удружења „Железничар“ Лајковац, одржан Други турнир Развојне лиге Ватерполо савеза, централне, јужне и западне Србије (ВСЦЈЗС).

Лајковац је угостио три екипе у јуниорској конкуренцији: Бор, Пожаревац и „Слободу“ Ужице и пет екипа у категорије сениора: Бор, Видре Лесковац, Пирот, Параћин и Језеро из Беле Цркве.

Такмичење је свечано отворио председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је свима пожелео добродошлицу, такмичарима фер игру и наравно, да најбољи тим победи.

У категорији јуниора победник турнира је екипа „Железничара“ Лајковац са следећим резултатима: Железничар – Пожаревац 18:7, Железничар – Слобода (Ужице) 6:4 и  Железничар – Бор 11:0. На тај начин млади ватерполисти из Лајковца поновили су успех са првог турнира Развојне лиге.

У категорији сениора победила је екипа Бора. Бор је у директном мечу за прво место победио екипу Језера из Беле Цркве, док је треће место освојила екипа Видре из Лесковца.

Награде су уручили председник Спортског савеза Лајковац Марко Мирковић, председник ВСЦЈЗС Александар Урошевић и члан УО ВСЦЈЗС Саша Мадановић.

Велику заслугу за успех и постигнуте резултате има Општина Лајковац, која је деци обезбедила идеалне услове за тренинге и такмичења на базену. Екипа јуниора која броји 18 дечака и једну девојчицу, по узрасту најмлађа, побринула се да Лајковац буде  препознат на мапи Ватерполо Савеза Србије. Деца су својим несебичним залагањем, фер и коректном игром, тимским духом, на челу са младим тренером Луком Јеремићем, поново донела златну медаљу свом Лајковцу. Велику улогу у формирању и развоју клуба има и ваљевски ватерполо клуб Валис.

У Пливачком ватерполо удружењу „Железничар“ Лајковац се вредно ради и тренира,  развијају здраве навике бављења спортом, и што је најважније гради се тимски дух и другарство.

Овим путем управа Пливачког ватерполо удружења „Железничар“ Лајковац позива заинтересовану децу из Лајковца, и градова из окружења да се укључе у рад клуба, и заједно остваре још много запажених резултата, а пре свега да се друже и промовишу спорт, што је веома важно за здраво одрастање.