Млађе сениорке Србије поново вицешампионке Европе

Млађе сениорке Србије (до 22 године, играчице рођене 2003. и млађе) освојиле су сребрну медаљу на другом Европском првенству. Домаћин Италија је вечерас у Лећеу у финалу победила Србију са 3:0, по сетовима 26:24, 25:18 и 25:23, после 79 минута игре. Сребрне медаље у Лајковац доносе Стефана Пакић, Ксенија Томић и Јована Зеленовић. Бронзану медаљу освојила је Турска победом над Пољском од 3:0.

Поновио се прошлогодишњи сценарио, када је Италија такође била домаћин и у финалу савладала нашу репрезентацију. Храбро и пожртвовано су играле изабранице Маријане Боричић, али нису успеле да понове синоћни подвиг, када су после велике борбе у пет сетова победиле Турску. Врло неизвесно било је у првом и трећем сету, које су наше девојке изгубиле са два поена разлике.

Највише поена за Србију освојиле су Зеленовић и Тица, по 10, док је Ксенија Томић уписала 9, а Чикуц Наташа 8. У најбољи тим другог Европског првенства изабране су Бранка Тица и Ива Шућуровић, које су проглашене су за најбољег примача и блокера.

На премијерном првенству Европе пре две године, такође одиграном у Италији, био је исти распоред на врху: Италија је била првопласирана, Србија друга, а Турска трећа.

Фото: Одбојкашки савез Србије