На 45. међународном сајму туризма туристичка организација општине Лајковац представља своју понуду

Туристичка организација општине Лајковац биће учесник највећег и најпосећенијег сајма у региону – 45. Међународног сајма туризма који се одржава у периоду од 22. до 25 фебруара на Београдском сајму у халама 1, 1А и 4. под слоганом Авантура почиње овде!

Туристичка организација општине Лајковац ће у хали 4 Београдског сајма, посетиоцима и учесницима представити Лајковац као место које поседује атрактивност, квалитете и садржаје да задовољи различите захтеве савремене туристичке тражње.

Посетиоци штанда Туристичке организације општине Лајковац имаће прилику да упознају туристичке ресурсе општине Лајковац, манастире, цркве, воденице, археолошко налазиште, спортско рекреативне објекте и друге природне лепоте.

Учешће на сајму ће узети воденичари, пчелари, представници радионице здраве хране, међу којима је и наша суграђанка Славица Радованчевић са медењацима без адитива и конзерванса, од природног меда, као и представници ПСД Ћира. У богатој понуди, посебан куриозитет на Сајму туризма у Хали 4 на штанду Туристичке организације општине Лајковац биће производи из Сретеновића воденице и могућност упознавања са програмом, радионицама и широком понудом органског брашна.

За Туристичку организацију општине Лајковац ово је одлична прилика за развој пословне сарадње и умрежавање.

На 45. Међународном сајму туризма у Београду, под слоганом Авантура почиње овде, биће промовисане нове дестинације, фирст минуте понуде, домаћи и инострани смештајни капацитети, туристичке регије и атракције. Традиционално, на сајму ће учествовати најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Због ексклузивних сајамских цена, фирст минуте понуде и пакета са мноштвом погодности, Сајам туризма је за посетиоце, путнике и туристе већ дуги низ година омиљени годишњи оријентир за одабир аранжмана и дестинација, као и сагледавање свега што туристички сектор има да понуди.

Овај велики мултимедијални догађај свим учесницима и посетиоцима, кроз презентације, дегустације и демонстрације локалне културе, хране и традиције, доноси могућност упознавања, умрежавања и успостављања пословних односа и партнерства за даљу сарадњу.

Предстојећи Сајам туризма наставља да спроводи едукацију и јача свест о туристичким могућностима, подиже економску активност ове привредне гране и подстиче локалну економију, посебно позиционирајући Србију и њене туристичке капацитете.
Под слоганом „Послужите се“ под окриљем Сајма туризма одржаће се истовремено у халама 2А и 2Ц и 19.

Међународни сајам хотелско угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА, који ће окупити бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области у вези са угоститељским делатностима које сваку туристичку понуду дижу на виши ниво – производњом, дистрибуцијом и продајом хотелског и угоститељског намештаја,
опремом за кухиње, ресторане и барове, као и услужним делатностима, новим трендовима пословања, снабдевања и функционисања угоститељских објеката.

Сви ови аспекти заједно чине ову велику манифестацију на Београдском сајму најважнијим годишњим догађајем у промоцији, развоју и унапређењу туристичке индустрије региона.
Сви ови аспекти заједно чине Сајам туризма на Београдском сајму најважнијим годишњим догађајем у промоцији, развоју и унапређењу туристичке индустрије региона.

Земља партнер Сајма туризма 2024 је Република Грчка, а ова сарадња допринеће даљем унапређењу туристичког промета између две земље. У павиљону Националне туристичке организације Грчке, убедљиво најтраженије дестинације за грађане Србије који путују у иностранство на летовање, посетиоце очекују излагачи из читаве земље, од регионалних представника, туристичких организација из најпопуларнијих грчких дестинација, па све до професионалних удружења. Очекују се јединствена тематска искуства и производи из
Грчке, обојени дугом историјом, гастрономијом, као прилика за додатно умрежавање током сајма са сродним српским туристичким представницима.

Први пут на Сајму туризма наступају Камбоџа, Еквадор, Света Луција, Либија, а земље које се враћају и поново ће учествовати су Индонезија, Куба и Сао Томе и Принципе.
Радно време Сајма туризма и Сајма ХОРЕЦА-ОПРЕМА је од четвртка 22. до суботе 24. фебруара од 10 до 19 часова и у недељу 25. фебруара од 10 до 18 часова.

Цена појединачне улазнице је 500 динара, а паркинга за аутомобиле 200 динара по сату.