Нова победа Железничара, Задругар поражен у Прњавору

Одлична игра и нова три бода за ФК Железничар у другом колу пролећног дела, односно у 15. колу Колубарско-мачванске зоне. Жеља је јуче победио Јединство из Владимираца са 2:0, док је Задругар на гостовању у Прњавору поражен са 3:1. Oвом победом „дизелка“ се попела на треће место, са два бода мање од Качера, а Задругар је десети.

По лепом дану, на добро припремљеном терену и пред доста навијача Железничар је од старта показао да је квалитетнији противник. Међутим, пуно је пропуштено шанси у првом полувремену, које је завршено резултатом 0:0. И у наставку се екипа мучила да постигне гол, тренер Анђић је интервенисао увођењем Симеуновића и ротацијама неких играча на терену, што је довело до вођства, а убрзо и до другог поготка.

Практично је меч решен за четири минута. Први гол постигао је Томић из пенала у 73. минуту, а други Софронић у 77. Победа је могла бити и убедљивија, али је домаћа екипа пропустила још неколико шанси до краја утакмице. Меч је протекао у коректној и фер игри.

Све је било добро за Задругар у Прњавору до 70. минута, јер је тим из Лајковца водио са 1:0. Погодак је постигао Стефан Игњатовић у надокнади првог полувремена. Међутим, домаћи преко Љуштине долазе до изједаначења у 70. минуту, а седам минута касније Петровић доводи Младост у вођство. Три бода за домаћи тим „оверава“ Ристић у петом минуту надокнаде.

Остали резултати 15. кола: Раднички (Ва) – Борац (Лешница) 1:1, Рибница – Осечина 3:0, Качер – Цер 0:2 и Раднички (Клупци) – Дивци 1:2. У овом колу слободно је било Врело Спорт.

Табела: Врело Спорт 31, Качер 25, Железничар 23, Дивци 22, Раднички (Ва) и ОФК Осечина 20, , а по 17 Борац 18, Младост и Цер по 17, Задругар 16, Раднички Клупци 15, Јединство 14, Рибница 12 бодова.