Одбојкашице без финала Купа Србије

Двоструки узастопни освајач Купа Србије неће бити у прилици да ове сезоне брани трофеј. Старопазовачко Јединство добило је реванш утакмицу синоћ у Лајковцу резултатом 3:2 (први меч 3:1) и пласирало се у финале. За екипу Жеље и скоро 1000 гледалаца деловало је доста другачије после првог сета, који је припао домаћину. Међутим, од другог сета Јединство је преузело иницијативу и добило наредна два, чиме је већ обезбедило пласман у финале. Други финалиста биће Уб, који је направио велико изненађење декласирајући ТЕНТ у Обреновцу са 3:0, иако је у првом сусрету поражен на свом паркету са 3:2.

Резултат по сетовима био је 25:23, 22:25, 15:25, 25:14 и 17:19 за гошће. Убедљиво најефикаснија у саставу Железничара била је Рајлић са 28 поена, Митровић је освојила 13, Рухан 12, а Лукић девет. Код гошћи највише поена освојиле су Савић 19, Ђокић 11 и Милановић 10, али су још четири одбојкашице имале седам и више поена. Више се очекивало од Рухан, али она добар део меча није ни играла.

Постојао је оптимизам међу Лајковчанима да се други меч може добити са 3:0 или 3:1 уз бољи поен количник, јер су девојке Мирјане Мусулин, појачане Кинескињом Рухан и високом Батинић из Спартака, успеле у последњем првенственом мечу у Пазови да први пут ове сезоне победе Јединство. И почело је добро, иако није било лако ни у првом сету, али су ипак одбојкашице Железничара повеле са 1:0. У другом сету Пазовчанке постепено преузимају иницијативу, стварају по неколико поена разлике, наше одбојкашице држе темпо, али Јединство завршава овај преломни сет у своју корист. Није их у томе чак спречила повреда чланка при доскоку Копривице, једне од најбољих играчица овог тима. У трећем сету потпуно се распала игра Железничара, а како је сет одмицао био је све слабији пријем, дизање, блокови… Када је Мусулин покушала са изменама већ је било касно. После обезбеђеног пласмана у финале, гошће су ушле опуштено у четврти сет и изгубиле га са великом разликом. Велика борба за престиж водила се у петом сету, који је ипак Јединство добило на разлику.