Oдбојкашицe дочекују немачки Шверин у реванш мечу Купа CEV

У реванш утакмици шеснаестине финала Куп CEV 2023 одбојкашице Железничара у среду увече дочекују немачку екипу Шверин. Меч у Спортској хали Лајковац почиње у 19 часова.

Свакако један од најзначајнијих мечеве сезоне за Жељу. Пре пет дана у Немачкој домаћи тим је победио са убедљивих са 3:0, али већ тада је из стручног штаба стигла информација да резултат није био одраз правог стања у мечу и сигнали да би наша екипа могла да узврати у реваншу. Осим тога, због компликација са летом, тим је био уморан од скоро целодневног путовања до источног дела Немачке.

То практично значи да би састав Бранка Ковачевића на свом паркету требало да победи са 3:0 или 3:1, јер би онда дошао у ситуацију да игра додатни „златни сет“ до 15 поена. Такве су пропозиције CEV – победе од 3:0 и 3:1 доносе екипи три бода.

Одбојкашице Железничара поседују неспоран квалитет, верујемо да мотивација неће недостајати, надамо се само да ће утакмица од старта добро кренути за наш тим, што ће психолошки пуно значити. Драгоцена ће бити подршка публике, тако да се надамо великом одзиву Лајковчана и сјајном навијању!