Одбојкашице дочекују Звезду у првој припремној утакмици

После месец дана базичних припрема, одржаних у Лајковцу, Одбојкашки клуб Железничар креће са припремним утакмицама. Први спаринг партнер биће београдска Црвена звезда. Утакмица ће бити одиграна у Спортској хали Лајковац у суботу 2. септембра од 18.30.

На располагању Бранку Ковачевићу и стручном штабу биће све одбојкашице, осим Вање Ивановић која је још увек на рехабилитацији након операције колена. Дакле, Стефана Пакић и Јована Зеленовић су санирале повреде, а Ксенија Томић се придружила екипи након завршеног Светског првенства за јуниорке.

Подсећамо на састав лајковачког суперлигаша за наредну сезону. Од нових имена ту су  коректор Малина Терел из САД (последњи клубови француски Сент Рафаел и грчки АЕК, 31 година), примач Ксенија Томић (Партизан, 19 година), коректор Јована Зеленовић (Јединство из Старе Пазове, 19 година), блокер Милена Копривица (румунски Волунтари, 26 година), дизач Емилија Жакић (Инђија, 29 година) и средњи блокер Васја Филиповић (Нови Сад, 21 година). Из претходне сезоне у екипи су: Стефана Пакић, Вања Ивановић, Љубица Милојевић, Ана Стојановић, Тања Станојевић, Мина Станојевић, Анастасија Божић и Адријана Костадиновић.

Шеф стручног штаба и даље је искусни Бранко Ковачевић, његов први сарадник је Владимир Живковић, у тиму је и дугогодишњи статистичар Лазар Табаковић. Пре почетка припрема ангажовани су кондициони тренер Немања Јеремић и физиотерапеут Марко Маринковић, обојица са вишегодишњим међународним искуством.

Железничар је с припремама за наредну сезону стартовао 1. августа. Као и прошле године, Железничар ће крајем септембра учествовати на међународном турниру ОК Нова КМБ Браник у Марибору, а почетком октобра организовати Меморијални турнир „Радован Бели Марковић“.