Oдбојкашицe победиле, али у осмину финала Купа CEV иде немачки клуб

Одбојкашице Железничара вечерас су се, пред својим навијачима, часно опростиле од учешћа у европским куповима. У реванш утакмици шеснаестине финала Куп CEV  успеле су да победе немачку екипу Шверин, али не и да се пласирају у осмину финала. Жеља је победио са 3:2, по сетовима 25:13, 23:25, 25:22, 26:28 и 15:9, после 114 минута игре.У првом мечу, одиграном у Немачкој, Шверин је победио Железничар са 3:0.

Мало среће је недостајало да лајковачке одбојкашице дођу до тзв „златног сета“, односно до победе од 3:1. Очигледно веома мотивисане, фантастично су отвориле утакмицу. Расположене Узелац и Велтман су ређале поене и донеле својој екипи велику предност од 20:8. Било је то недостижно вођство за гостујући тим, а Железничар убрзо стигао до 12 сет лопти, а затим и до 1:0.

Наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са сјајном игром и уз помоћ домаће публике стигле су и до шест поена разлике. Међутим, успео је Шверин да изједначи резултат и одведе сет у неизвесну завршницу. Играо се поен за поен, али при резултату 23:23 немачки тим освојио је два узастопна поена и тиме изједначио.

Од средине трећег сета вођство је било на страни Железничара, али се ушло у неизвесну завршницу, у којој су одбојкашице Жеље, за разлику од претходног сета изашле као победник и повеле са 2:1.

Права резултатска клацкалица виђена је у четвртом сету. Предност се смењивала, а Лајковчанке су давале све од себе да се домогну победе која би им донела одлучујући сет. Поново узбудљива завршница, играло се на разлику, а екипа Железничара је пропустила три меч лопте. Са друге стране, Шверин је искористио прву сет лопту. То је уједно значило и опроштај од даљег такмичења, али су девојке желеле победу тако да су смогле снагу да освоје пети сет.

Најефикаснија у Железничару била је сјајна Александра Узелац са 28 поена, а пратиле су је Ивановић и Велтман са 15 и Мадан Розалес са 14 поена. Тања Станојевић је освојила 8, Антонијевић 3.

 

Фотографије: CEV