Одбојкашице стартовале победом у европском Купу ЦЕВ

У првој утакмици шеснаестине финала Купа ЦЕВ одбојкашице Железничара из Лајковца вечерас су у Брну победиле екипу Кралово Поле са 3:1, по сетовима 25:21, 19:25, 25:22 и 25:9. Одлично издање састава Бранка Ковачевића у премијерном европском мечу, који је трајао сат и 37 минута.

Највише поена за наш тим освојиле су Јована Зеленовић – 20, која је проглашена за најкориснијег играча утакмице, и Американка Малина Терел – 17. Следе Љубица Милојевић са 11, Ксенија Томић са 10, Васја Филиповић са 6, Жакић је уписала 3, а по 1 Станојевић, Костадиновић и Стојановић. На пријему су одличне биле Стефана Пакић и Малина Терел,

Реванш утакмица се игра у среду 15. новембра, од 19.00 часова, у Хали спортова у Лајковцу.

За разлику од претходних година, Железничар је приликом жреба напокон имао срећу да у првом колу не добије најјачег противника. Међутим, већ у осмини финала највероватније их очекује италијански Кјери.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

У истом такмичењу Црвена звезда је савладала Тенерифе Ла Лагуну из Шпаније са 3:0.