Одбојкашице Уба изненадиле Железничар

Без обзира што је Уб увек екипа за респект, одбојкашице Железничара су вечерас ипак важиле за фаворита на свом паркету, пред својим навијачима, у доброј серији у којој се налазе. Међутим, не само да су Убљанке изненадиле тим Бранка Ковачевића, него су прилично лако дошле до убедљиве победе од 3:0, по сетовима 25:23, 25:22 и 25:19.

Пре почетка утакмице уручена је награда либеру лајковачког Железничара Стефани Пакић, која је у фебруару понела титулу најкорисније играчице лиге (МВП). Признање и награду додељује Одбојкашки савез Србије, у сарадњи са генералним спонзором Суперлиге Банком Поштанска штедионица, награђујући појединце који су изузетним учинком допринели да њихове екипе остваре врхунске резултате.

Први сет је био врло изједначен, играло се „поен за поен“, али је гостујућа екипа у финишу успела да благу, али константну предност претвори у освојени сет. Видело се већ у том почетном делу утакмице да су одбојкашицама Жеље „стегнуте“ руке и као да се тог грча нису ослободиле до краја – одразило се то и на пријем и на напад. Нисмо видели квалитетан меч, грешило се на обе стране, али су Убљанке увек биле за нијансу фокусираније. То се одразило на наредна два сета, у којима је екипа Маријане Боричић направила значајну разлику, која вечерас није била достижна за играчице Жеље.

Највише поена за лајковачки тим освојиле су: Томић 14, Ивановић 10, Зеленовић 9, Терел 7 и Милојевић 6. Код Убљанки најефикасније су биле Бенитез са 13, Петрановић са 11 и Кутлешић са 10.

Упркос поразу „дизелка“ је сачувала треће место, без обзира што Црвена звезда има исти број победа и бодова, али су сет и поен количник на страни Лајковчанки. Притом, у последњем колу Звезда гостује фаворизованом ТЕНТ-у, док Жељу очекује знатно лакше гостовање против Омладинца.

Остали резултати 21. кола: Црвена звезда – Инђија 3:0,  Срем – Спартак 3:0, Раднички Бластерс – Партизан Ефбет 2:3, Клек – ТЕНТ 0:3 и Јединство – Омладинац 3:0.