Одбојкашице Железничара освојиле Супер куп Србије

Одбојкашице лајковачког Железничара вечерас су у Спортској хали Лајковац други пут узастопно освојиле Супер куп Србије, уједно и први трофеј у новој сезони. Упркос неизвесном мечу, Железничар је показао да је тренутно спремнији и компактнији тим и заслужено је победио актуелног шампиона Уб са 3:2 (23-25, 25-21, 25-12, 24-26 и 15-10). Куриозитет утакмице је да је први пут у Србији коришћена видео провера поена (challenge system).

Љубитељи одбојке у Спортској хали Лајковац и поред малих екрана, упркос нервози и грешкама са обе стране, свакако су присуствовали занимљивом отварању нове сезоне. И шампион и освајач националног купа, уз неколико измена у саставу, имају врло квалитетне тимове, који ће поново јуришати на првенство и куп.

Шеф стручног штаба Железничара Бранко Ковачевић указао је вечерас поверење постави која је изнела већи део меча: Узелац, Милојевић, Антонијевић, Кутлешић, Рајлић, Миросављевић и Вујовић, док су врло мало у игру улазиле Кнежевић, Перовић и Батинић. Кључне фигуре утакмице и победе Жеље биле су Узелац и Миросављевић, одличне у свим сегментима игре, као и Рајлић у нападу и Антонијевић у организацији напада.

Узелац је освоила 24 поена, Рајлић 23, Миросављевић 21, Милојевић 7, Кутлешић 6, Антонијевић и Перовић по 1. Код Убљанки по 14 поена освојиле су Ранковић и Вучићевић, Павловић 12, Лукић 11, Медић 8 итд. Екипа Уба је неколико пута правила преокрет и враћала се у меч.

Капитену Железничара Аници Кутлешић пехар намењен победнику Супер купа уручио је Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије. Са два трофеја Суперкупа Железничар је други најуспешнији тим овог такмичења, после Визуре, која их има пет. Лајковачки тим је до сада једном био првак Суперлиге (2018/19), Куп Србије је освојио два пута узастопно: у сезонама 2017/18. и 2018/19, а Супер куп 2020/21 и 2021/22.