Одбојкашице Железничара пораженe у финалу Балканског купа

Лајковац је у суботу и недељу био домаћин финала Балканског купа (BVA куп), званичног такмичења Европске одбојкашке асоцијације, у којем су се састали домаћи Железничар и турски THY Истанбул. Туркиње су биле боље и обе утакмице добиле са по 3:1. Лајковчанке су пружиле достојан отпор, у оба сусрета добиле први сет, да би касније дошао до изражаја квалитет ривала. Турски тим се на овај начин пласирао у КУП изазивача, где ће се у шеснаестини финала састати са хрватским Каштелом.
Први меч завршен је резултатом 3:1 (21:25, 25:17, 25:20 и 25:14), а други истим резултатом, по сетовима 17:25, 25:17, 25:22 и 25:15. Најефикасније код победника у оба дана биле су Мади, Асли, Моралес и Полен, док су се у редовима Жеље по броју поена истакле Милана Рајлић, Барбара Батинић и Јована Миросављевић, овогодишње појачање из Јединства (Стара Пазова).
За Железничар су наступале: Аница Кутлешић, Јована Миросављевић, Милана Рајлић, Александра Гајић, Сара Ранковић, Николина Зарић, Нада Митровић, Маја Савић, Барбара Батинић, Тамара Марковић, Рада Перовић и Вања Ивановић.

Фото: Одбојкашки савез Србије