Одбојкашки клуб комплетирао тим за следећу сезону

Како нам је потврдила Ивана Лазаревић, спортски директор Одбојкашког клуба Железничар, управа је ових дана ангажовала два велика појачања и тако комплетирала тим за наредну сезону. Убрзо по завршетку првенства, у тишини се вредно и озбиљно кренуло у формирање новог тима, што само још једном потврђује да Железничар континуирано има највише амбиције.

Последње појачање је Јована Зеленовић из шампионског тима Јединства из Старе Пазове. Управа Жеље се определила за младу и врло перспективну играчицу, с којом је потписан трогодишњи уговор. Јована има 19 година, висока је два метра и игра на позицији коректора. Наступала је за сениорску репрезентацију на другом турниру Лиге нација у Бразилији, а пре тога прошла репрезентативне припреме са новим селектором Гвидетијем. Прошле године је проглашена најбољим коректором на Европском првенству за одбојкашице до 21 године и на Балканском првенству, а дебитовала је и за сениорке у Лиги нација.

На овај начин управа Жеље је потврдила тренд да у Лајковац доводи најперспективније српске одбојкашице, углавном кадетске и јуниорске репрезентативке, с којима склапа дуже уговоре и које уз искусног тренера Бранка Ковачевића управо у Жељи сазревају. Такав је случај са Александром Узелац, која је са 19 година постала стандардна сениорска репрезентативка у Лиги нација.

Наравно, Железничар у својим редовима увек има и пар искусних играчица, па је тако пре неколико дана уговор потписала 26-годишња Милена Копривица. Ова Зрењанинка игра на месту блокера, доказала се у Јединству из Старе Пазове, а последње три године имала је интернационaлну каријеру. Играла је у мађарском Сан Бенедикту и румунским клубовима Лугоја и Волунтари.

Лајковачки суперлигаш се овог лета појачао и за коректора Малину Терел из САД (последњи клубови француски Сент Рафаел и грчки АЕК, 31 година), примача Ксенију Томић (Партизан, 19 година), дизача Емилију Жакић (Инђија, Јединство и Спартак, 29 година) и средњег блокера Васју Филиповић (Нови Сад, Спартак, 21 година). Заједно са Зеленовић и Копривицом, као и сјајним одбојкашицама које су већ у саставу: Стефаном Пакић, Вањом Ивановић, Љубицом Милојевић, Аном Стојановић, Мином Станојевић и Адријаном Костадиновић, очекују се да спој искуства и младости донесе високе домете у домаћим и европским такмичењима.

Промена има и у стручном штабу, који је добио новог кондиционог тренера Немању Јеремића, као и физиотерапеута Марка Маринковића. Шеф стручног штаба и даље је искусни Бранко Ковачевић.