Одлуке 111. седнице Општинског већа

На 111. седници Општинског већа усвојено је неколико одлука међу којима су најзначајније: Извештај о раду Јавне установе „Установа за спорт и омладину“ за 2019. годину, Прве измене Програма уређивања грађевинског земљишта за 2020. годину и Измене и допуне Плана зимског одржавања улица и локалних некатегорисаних путева у 2019/2020. години. И ова седница је била једна од припремних пред предстојеће заседање Скупштине општине Лајковац. Председник општине Андрија Живковић кратко је резимирао седницу Општинског већа:

-Једна од тачака која завређује пажњу на данашњем Већу јесте разматрање Извештаја о раду Јавне установе „Установа за спорт и омладину“ за 2019. годину, која ће се наћи пред одборницима на следећој седници Скупштине општине, која ће бити одржана 30. или 31. јануара, као и допуна Плана зимског одржавања улица и локалних некатегорисаних путева. На прошлој седници Већа имали смо расправу око путева првог и другог приоритета, тако да смо на овој седници верификовали предлоге чланова Општинског већа са претходног заседања. Измене Програма уређивања грађевинског земљишта углавном су формалне природе, једна од битнијих измена јесте убацивање координатора за безбедност приликом радова на две школе: Средњој школи „17. септембар“ и ОШ „Миле Дубљевић“ у Бајевцу, које Република финансира преко Канцеларије за јавна улагања. Радови у Бајевцу су почели ове недеље, рок за завршетак радова је август, тако да би требало да од 1. септембра ученици из Бајевца и околних села закораче у нови објекат и уређено двориште. Такође, крајем јануара-почетком фебруара треба да почне реконструкција средње школе, за коју је предвиђено да траје 230 радних дана, односно годину дана. Надам се да ћемо у 2021. имати практично нову средњу школу.

У План зимског одржавања путева на територији општине Лајковац у приоритете првог и другог реда додати су сви путеви којима пролазе аутобуске линије. Прихваћен је Нацрт Одлуке о обављању екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Лајковац за 2019. годину, као и Решење о именовању Живорада Шушњаревића за повереника за избеглице и миграције, који те послове обавља волонтерски.

Према најави председника Живковића седница Скупштине општине биће одржана 30. или 31. јануара, а најважније тачке биће: усвајање Програма пољопривреде, за који је надлежно министарство дало сагласност пре десетак дана, и избор директора комуналног предузећа „Градска чистоћа“.