Одлуке 45. седнице Општинског већа

Преко две трећине  дневног реда 45. по реду заседања Општинског већа у овом сазиву било је верификационог карактера, 16 од 23, док је преосталих 7 тачака било везано за предстојећу манифестацију „Улица отвореног срца“, рад општинског Савета за безбедност саобраћаја у 2023. години, као и пар одлука везаних за правдање средстава реализованих програма.

Заменик председника општине Лајковац Обрад Милутиновић је у изјави за медије, као најважније одлуке завршног заседања, издвојио:

– Оно што бих издвојио свакако је манифестација „Улица отвореног срца“ која ће се одржати 8. јануара на платоу испред општине и делом испред КЦ „Хаџи Рувим“. У ту сврху опредељено је 1.750.000 динара, а манифестација ће садржати разноврстан програм за најмлађе, позоришне представе, изложбе, такмичења, костимирани јунаци, аниматори, Деда Мраз и подела пакетића, поклони и све оно што прати једну овакву масовну манифестацију. Ја се искрено надам, да ће наши суграђани у недељу, другог дана Божића бити присутни на овој манифестацији и одистински уживати.

Издвојио бих и одлуку везану за рад Општинског Савета за безбедност саобраћаја у 2023. години. Буџет Савета је 12 милиона динара и део тог новца биће опредељен за набавку аутомобила за потребе Полицијске станице Лајковац, повећање безбедности учесника у саобраћају, постављање аутобуских стајалишта, као и организовање едукација за најмлађе.

Поменуо бих још и правдавање средстава спортских установа, односно спортских организација на територији општине Лајковац за 2022. годину, као и као и правдање средстава по реализованом Програму за изградњу, обнову и одржавање верских објеката на подручју општине Лајковац, који се финансирају из будзета општине, а овога пута је то била црква у Латковићу, односно Црквена општина Врачевић.

Обрад Милутиновић је свим суграђанима упутио празничне честитке,  пожелевши им да у срећи, здрављу и благостању проведу новогодишње и божићне празнике.