Одлуке са 99. седница Општинског већа

На 99. седници Општинског већа донето је неколико важних одлука, битних за функционисање комуналног предузећа, инфраструктурне радове, као и безбедност у саобраћају. Резимирајући усвојене одлуке, у изјави за медије непосредно по завршетку седнице заменик председника општине Ненад Џајевић је рекао:

-Прве две тачке данашњег заседања односиле су се на измене Плана и програма ЈП “Градска чистоћа”, као и Ценовника комуналних услуга. С обзиром да Ценовник комуналних услуга није дуго мењан, заправо од 2014. године, било је неопходно извршити усклађивање са ценом горива. “Градска чистоћа” је дала један предлог у цени изношења смећа. Оно што је директно погодило мале предузетнике који имају локале до 30 квадрата, јесте паушално повећање цене на фиксном нивоу, тако да су они организовали петицију коју су доставили и локалној самоуправи и комуналном предузећу. Ми смо узели у обзир све чињенице, укључујући првенствено да су то људи који живе и раде на нашој територији и живе од тог посла којим се баве, тако да смо те две позиције Ценовника комуналних услуга ставили “ад акта” и оне нису усвојене.

Током лета биће организовани радни састанци руководства комуналног предузећа са том категоријом привредника који су организовали петицију и покушаће да дођу до компромисног решења везано за цену изношења смећа за локале до 30 квадрата. Предлог договореног решења по овом питању наћи ће се на на септембарској седници Скупштине општине.

-Након неизвесности око динамике доношења пресуде за повраћај одузетог земљишта нашој суграђанки Зорки Шкоро и редовног усвајања првог ребаланса општинског буџета, с обзиром да је сасвим извесно извршење поменуте пресуде, одлагањем рочишта за крај летње паузе у раду суда, пролонгирано до краја године, сада су и та средства резервисана за исплату по пресуди преусмерена на инфраструктурне радове. Од тих средстава, 15 милиона динара одвојили смо за партерно уређење базена, које је било планирано у две фазе током две године у износима по 15 милиона. Определили смо се да ипак ове године уредимо цео партер, тако да се надам да ће комплетно партерно уређење бити завршено ове године. Све неопходне радове на завршетку изградње базена покушаћемо да завршимо ове године. То је изградња котларнице, која би требала да крене ускоро, као и завршетак уређења простора око базена који подразумева и прикључења на мрежу.

На 99. седници усвојен је Правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, што представља редовно усклађивање. Веће је усвојило и текст Јавног позива за програме посебне намене у области спорта, тако да се и објављивање тог конкурса очекује сваког момента. Такође, уместо из класичног оквира буџета, како је првобитно планирано, средствима од наплати казни од саобраћајних прекршаја биће финансирани у износу од пет милиона динара: видео надзор у граду, камере за безбедност у саобраћају, лежећи полицајци… Поред већ Програмом рехабилитације путева и Програмом “ренте” планираних три милиона динара за асфалтирање пута за Павловиће у Бајевцу, придодато је још неопходних милион динара од прихода од приватизације и продаје јавне имовине.