Одржан семинар у оквиру манифестације “Плави дани”

На почетку манифестације Плави дани, у организацији удружења “Бази Мили”, у ОШ”Миле Дубљевић” у Лајковцу одржан је акредитовани семинар “Планирање и реализација додатне образовне подршке ученицима/деци са сметњама у развоју у школи/предшколској установи”. Семинар су водиле Данијела Вуковић и Биљан Радосављевић из Педагошког друштва Србије.

Семинар је имао 25 учесника из свих васпитно-образовних установа општине Лајковац, из издвојеног одељења ОШ „Милан Муњас“ Уб и представнике Друштва за церебралну парализу Ваљево.

Данас се одржава интерактивна трибина са проф. др. Ненадом Глумбићем, једним од највећих стручњака у области аутизма на нашим просторима, који први пут говори у  Лајковцу.

Манифестација “Плави дани”, поводом Светског дана особа са аутизмом, први пут је организована у Лајковцу на иницијативу и у реализацији удружења “БазиМили”. Централни дан манифестације била је недеља 2. април – Светски дан особа са аутизмом, када је на Градском тргу реализован програм са великим бројем учесника.

Манифестација је подржана од стране Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Одсека за заштиту особа са инвалидитетом поменутог министарства као и Савеза “Аутизам Србија” – Аутизам Европа.