Одржан традиционални Колубарски котлић

Традиционална ревија кулинарства и такмичење у кувању “Колубарски котлић 2023” и програм “Дани воденица на реци Колубари и Топлици” одржани су јуче код Ловачке брвнаре крај реке Колубаре у организацији Секције лајковачког Ловачког удружења Драган Радовић и Туристичке организације општине Лајковац.

На радост учесника и бројних посетилаца, још један у низу програма у оквиру “Дана Лајковца”, 13. по реду  манифестација “Колубарски котлић” била је одлично организована, садржајна и пружила је комплетан доживљај.

Котлић је припремало 16 екипа из Лајковца и околних места. Екипе су биле бројне, тако да је било укупно око 100 учесника. Стручни жири, у саставу: Радован Субин – витез кулинарства и Грегус Јозеф – главни капетан Банатске капетаније из Будимпеште, нашао се пред тешким задатком да од 16 такмичарских узорака одабере три најбоља.

Пехаре победницима такмичења уручила је директорка Туристичке организације Душица Јовичић, а захвалнице председник Ловачке секције Драган Радовић Малајац.  место освојила је екипа Иване и Николе Савић из Сремчице. Друго место освојила је екипа Богдана Иванковића из Петке. Трећа награда припала је екипи Ђорђа Илића из Уба.

У пратећем, музичком делу програма наступао је Марко Родић.Туристичка организација општине Лајковац је за ову прилику обезбедила медаље и захвалнице за победнике, мајице за капитене екипа, захвалнице за све који су допринели организацији ове манифестације и побринула се за пратећи културно-уметнички програм.

У предивном амбијенту крај реке Колубаре и у сјајном расположењу, у оквиру “Дана Лајковца”   реализована је успешно већ традиционална манифестација Колубарски котлић, која се у Лајковцу организује од 2010. године.

Директорка Туристичке организације Душица Јовичић је по завршетку манифестације рекла:

“Колубарски котлић” је дефинитивно постао туристичка, али и гастрономска манифестација Лајковца која окупља велики број наших суграђана. Тако је било и ове године. Време нас је ипак послужило, манифестација је окупила велики број учесника и посетилаца и све у свему, прездовољни смо.“

И ова манифестација је потврдила, да су у вреле летње дане догађаји крај реке пун погодак.