Одржано Општинско веће у сусрет другом заседању локалног парламента

Седма седница Општинског већа била је, пре свега, припремна за наредно, друго редовно заседање Скупштине општине Лајковац које ће бити одржано 25. априла.

Због тога се председник општине Андрија Живковић у изјави за медије после седнице кратко осврнуо на дневни ред Већа, а затим најавио заседање локалног парламента. Као значајне тачке са Општинског већа издвојио је Прве измене и допуне Статута Предшколске установе „Лептирић“ и расписивање конкурса за верске објекте, за који је из буџета општине Лајковац ове године издвојено два милиона динара и који може да се очекује наредних недеља.

Када је у питању предстојећа седница локалног парламента, Живковић је најавио доношење значајних одлука:

„Издваја се усвајање Програма пољопривреде за 2024. годину, у чијој припреми је активно учествовао општински Савет за пољопривреду, у којем су представници и позиције и опозиције. И ове године је повећан и износи 20 милиона динара. Не очекујем вишесатну скупштину, уосталом већина тачака су веома добре за Лајковац. Једна од њих је новина, новац ћемо издвојити ребалансом буџета, а то је да сви ђаци од првог до четвртог разреда основних школа наредне школске године, 2024-25, имају бесплатне уџбенике. Последње две-три године била је пракса да само ђаци прваци добијају бесплатне уџбенике, а убудуће ће то важити за ученике од првог до четвртог разреда. На дневном реду ће бити и нови споразум са Рударским басеном Колубара и нови новац који ће општина Лајковац приходовати у свом буџету, тако да очекујем интензивне радове, пре свега од лета, као и у наредним годинама у којима ћемо такође имати знатан прилив новца од Рударског басена.“

Своје обраћање Андрија Живковић је закључио очекивањем да ће се битне ствари радити у општини Лајковац, како из локалног буџета, тако и уз помоћ Владе Србије и ресорних министарстава, као што је било и у претходном периоду.