ОК Железничар на турниру „Марибор куп 23“

У склопу припрема за нову сезону одбојкашице лајковачког Железничара ће од 15. до 17. септембра учествовати на међународном турниру „Марибор куп 23“. Уз домаћина, екипу Нова КМБ Браник, тренутну форму одмериће ХАОК Младост из Загреба, обреновачки ТЕНТ и Железничар.

Првог дана турнира Лајковчанке од 16 часова играју против ТЕНТ-а. У суботу од 19 часова састају се са домаћом екипом, док ће у недељу од 11 сати одмерити тренутну спремност са загребачком Младости.

Добри спортски односи између клубова Нова КМБ Браник и Железничар успостављени су пре три године, од када је лајковачки суперлигаш редовни учесник на „Марибор купу“, а захваљујући љубазним домаћинима проводио је и по неколико дана на припремама. Жеља је 2021. године био победник турнира, прошле године је заузео треће место, оба пута у конкуренцији швајцарског Волеро Цириха, мађарског Вашаша и домаћина.

Претходну проверу ОК Железничар је имао на недавно одржаном турниру у Суботици, где је у финалу поражен од актуелног шампиона Јединства из Старе Пазове. Учествовали су још румунски Лугош и домаћи Спартак.