ОК Железничар освојио друго место на турниру у Суботици

Настављајући са припремним утакмицама Одбојкашки клуб Железничар је претходна два дана учествовао на међународном 11. Меморијалном турниру у одбојци „Јосип Марковић – Јоса“ у Суботици. Домаћин је био Женски одбојкашки клуб Спартак, који овим турниром чува сећање на свог вредног и успешног спортског радника.

У финалу турнира састали су се Железничар и актуелни шампион Јединство из Старе Пазове, а лајковачки суперлигаш није успео да одбрани прошлогодиши трофеј. Јединство је добило меч добило са максималних 3:0 (25:21, 25:23, 25:20), мада разлика у поенима није била велика. Треће место освојио је Лугош из Румуније, победивши домаћина у неизвесном мечу са 3:2.

У првој утакмици Железничар је савладао домаћи Спартак са 3:1 (21:25, 25:13, 25:19 и 25:18), а Јединство из Старе Пазове румунски Лугош са 3:0.

Додељене су и појединачне награде, међу њима и Љубици Милојевић из Жеље за најбољег блокера. За МВП турнира проглашена је Бранка Тица из Јединства, за најуспешнијег техничара њена саиграчица Марија Миљевић, док је најбољи либеро Силвија Поповић из Лугоша.

Следећа провера нашег тима је 15. септембра на међународном турниру у Марибору, који организује клуб Нова КМБ Браник, а Железничар учествује већ трећу годину узастопно.