Општина Лајковац у програму унапређења енергетске ефикасности

Председник општине Лајковац Андрија Живковић потписао је јуче Уговор о суфинансирању дела Програма енергетске санације породичних кућа и станова грађана који не спадају у социјално угрожене категорије, које спроводи општина Лајковац.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић уручила је данас уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, у којем је за субвенције домаћинствима држава обезбедила око две милијарди динара или 10 одсто више у односу на прошлу годину.

Општина Лајковац је прошла на Конкурсу Министарства енергетике за унапређење енергетске ефикасности на стамбеним објектима. Укупна средства подстицаја износе пет милиона динара. Министарство и општина Лајковац ће учествовати са по 2,5 милиона динара, а грађани ће на својим стамбеним објектима издвојити 50 посто средстава.

“Наредних недеља расписаћемо и тај конкурс, који се први пут спроводи у Лајковцу, надам се да ће постати пракса у будућем периоду”, рекао је председник Живковић.