Пакић и Томић у идеалној постави Суперлиге Србије за одбојкашице

Лајковчанка Стефана Пакић, либеро Железничара, налази се у првој идеалној постави БПШ Суперлиге за даме, по избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије, објављено је на званичном сајту организације. Стефана Пакић је као либеро у “А” постави, док је примач Ксенија Томић у “Б” постави.

Како стоји на сајту Савеза, „Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да љубитеље женске одбојке за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24.“ С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили су се да направе ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања учине видљивим  ко се највише истакао у одређеним областима. Уз опаску да је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, потрудили су се кажу да буду максимално објективни.

У „А“ тиму највише места у првој постави заузеле су одбојкашице новог – старог шампиона Србије, Јединства из Старе Пазове, као и из вицешампиона, екипе ТЕНТ-а из Обреновца, а осим њих места су нашле по једна чланица Црвене звезде и лајковачког Железничара. А поставу чине: дизач Марија Миљевић (Јединство), блокери Миња Осмајић (Јединство) и Наташа Чикуц-Денс (ТЕНТ), примачи Бранка Тица (Јединство) и Мина Мијатовић (ТЕНТ), коректор Малгоржата Јасек (Црвена звезда) и либеро Стефана Пакић (Железничар).

У образложењу за Стефану Пакић наводи се да се мучила током прошле сезоне са повредама, али је ове године заблистала и оправдала епитет истинског талента. Имала је и жестоку конкуренцију, али је успела да се избори за место у овој постави. У прилог томе иде и чињеница да је Стефана једини либеро који је ове године освојио награду за играча месеца у Банка Поштанска штедионица Суперлиги за одбојкашице. Што се тиче статистике, либеро Лајковчанки је ове сезоне имала 54% позитивног пријема, а када се погледа да је у чак 366 наврата била у прилици да укроти сервисе противничких одбојкашица, њено место у идеалном тиму је и те како оправдано.

„Б“ постава идеалног тима Суперлиге Србије: дизач Мила Ђорђевић (Срем), блокери Сашка Ђуровић (Црвена звезда) и Мина Драговић (Јединство), примачи Јелена Остојић (Црвена звезда) и Ксенија Томић (Железничар), коректор Тамара Миљевић (Јединство) и либеро Бојана Гочанин (ТЕНТ).

“Чини се да је Ксенији Томић ове сезоне недостајало барем једно финале како би се нашла у првом тиму идеалне поставе. Ипак, њен учинак је и поред године без трофеја, и те како сјајан. Она је, као и Јелена Стојић (ЦЗ), имала пуно поверење свог тренера, па је одиграла сваку утакмицу. Када се сагледа статистика, Томићева је имала 262 поена из напада, 104 идеална пријема, уз 34 успешна блока.”, каже се у образложењу Медијског тима Одбојкашког савеза Србије.