Почаст палим борцима у Колубарској битки

Парастосом и полагањем венаца на спомен обележје погинулим борцима у Великом рату, у храму Светог Георгија у Ћелијама, отпочело је обележавање манифестације „Дани Колубарске битке“.

Председници београдске општине Лазаревац Бојан Стевић, општине Љиг Драган Лазаревић и општине Лајковац Андрија Живковић положили су заједнички венац на спомен обележје борцима страдалим у Колубарској бици у порти храма.

Представници три општине након тога венац су положили и на споменик Димитрију Туцовићу на Враче Брду. Бојан Стевић подсетио је да је 9. децембар 1914. године изузетно важан датум за све становнике Лазаревца, јер је на тај дан у оквиру Колубарске битке ослобођен Лазаревац. „На овај начин традиционално одајемо почаст свим жртвама у Колубарској бици у Првом светском рату, које су слободу отаџбине платиле својим животом“, казао је Стевић.

Државна церемонија поводом обележавања 108. годишњице Колубарске битке и ове године биће одржана 15. децембра са почетком у 11 часова код Храма Светог Великомученика Димитрија у Лазаревцу, а затим и код Споменика српском ратнику.