Почела реконструкција мини-пич терена у спортском комплексу

Обилазећи са сарадницима радове на реконструкцији мини-пич терена у непосредној близини Спортске хале, председник Андрија Живковић је подсетио да је читав процес започет крајем 2023. године опредељењeм новца за реконструкцију свих игралишта у овој зони и спровођењем јавне набавке,  а почетком ове године и конкретним радовима. Пре пар недеља модерну тартан подлогу добио је кошаркашки терен у оквиру стадиона ФК „Железничар“, а јуче је званично почела реконструкција мини-пич терена који је направљен пре десет година, тачније 2014.

„Протеклих десет година терен уопште није одржаван, проблем су правили и корисници јер се дешавало да се ту возе мотори, бицикли, пали логорска ватра, тако да ћемо чим се овај посао заврши терен ставити под кључ, како се не би дешавале сличне ствари и подлога терена уништавала. Зато апелујем на кориснике да мини-пич терен употребљавају у спортске сврхе. Следи потпуна замена травнате подлоге, односно постављање вештачке траве, али и замена ограде око терена, која је такође дотрајала. Практично ћемо добити нови мини-пич терен који ће моћи да користе сви грађани општине Лајковац. Ингеренција управљања игралиштем биће поверена Установи за спорт и омладину, као и до сада.“

Вредност радова је четири милиона динара са ПДВ-ом и очекује се да до краја месеца, можда и раније, буде у функцији. То потврђује и директорка Установе за спорт и омладину Лајковац Драгана Јеленић:

„Надам се да ће у наредних десет дана ови радови бити завршени, што је по нашем плану. Мини-пич терен је доступан деци школског узраста све до 18.30 часова за реализацију наставе физичког васпитања. Такође, планирано је да између спортске хале и мини-пич терена буде једно велико дечије игралиште, очекујемо да се до краја године тај пројекат реализује. Замишљено је да то буде модерно игралиште,  по свим стандардима, како би наши најмлађи суграђани могли да се безбедно играју и проводе слободно време у оквиру спортског комплекса. На тај начин правимо овај комплекс што примамљивијим за наше младе генерације.”

Андрија Живковић најављује постављање модерне тартан подлоге на још три спортска терена у зони школе „Миле Дубљевић“: за фудбал, кошарку и одбојку.

„Поред те подлоге, која ће бити идентична као и на кошаркашком терену у склопу фудбалског стадиона „Железничар“, биће постављени и нови кошеви, стубови и мреже за одбојку, тако да ће ученици ОШ „Миле Дубљевић“ имати сасвим нове услове на часовима физичког васпитања. Сва деца општине Лајковац моћи ће бесплатно да користе ове терене јер се налазе на отвореном, као и терен на фудбалском стадиону „Железничара“. Када крену радови мораћемо неколико дана водити рачуна да се та подлога стегне и направи компактну масу, значи не сме бити преласка преко ње, како би што дуже трајала на задовољство свих.“

Председник Живковић најављује да ће наредних дана бити завршено и асфалтирано  спортско игралиште у издвојеном одељењу ОШ „Миле Дубљевић“ у Ћелијама, а да ће касније и у осталим месним заједницама, у зонама школа, Општина Лајковац реализовати сличне пројекте.