Почела вакцинација запослених у Дому здравља Лајковац

Јуче је у Дому здравља Лајковац почела вакцинација здравствених радника. Одзив је за сада скроман јер је од 79 запослених вакцину произвођача „Фајзер-Бионтек“ примило пет. Прва је вакцину примила директорка Дома здравља др Љиљана Молеровић.
Вакцинација је на добровољној бази, а разлоге малог одзива запослених у лајковачком Дому здравља могуће је наћи и у чињеници да је известан број здравствених радника прележао корону, да има оних који су сада позитивни или из неког разлога тренутно нису у могућности да буду вакцинисани. Наиме, препоруке је да прође три месеца од излечења па тек тада да се особа вакцинише, али има и оних који чекају руску или неку другу вакцину.
Према речима директорке Дома здравља Лајковац, др Љиљане Молеровић, након здравствених радника уследиће вакцинисање лица старијих од 75 година. Поред тога што је грађанима од понедељка 11. јануара омогућена пријава путем портала е-Управе, данас је почео да ради и кол центар путем којег грађани могу да се пријаве за вакцинацију против корона вируса. Број телефона је 0800 222 334.
Грађани заинтересовани за вакцинацију против корона вируса, поред пријаве путем портала е- Управе и кол центра, могу се пријавити и свом изабраном лекару. Заправо, све пре јављања матичној здравственој установи је испољавање интересовања за вакцину, а контакт са изабраним лекаром и здравственом установом у којој особа жели да се вакцинише је корак ка реализацији.
У Лајковац је за сада стигла само Фајзерова вакцина, а о осталим могућностима грађани ће накнадно бити информисани. Вакцине ће сукцесивно бити требоване, према исказаном интересовању становништва и према расположивим могућностима за њихову набавку.