Пољопривредници организовано посетили новосадски сајам

Општина Лајковац је и ове године организовала традиционалну посету пољопривредника Међународном Сајму пољопривреде у Новом Саду. Новосадски сајам, који се одржава од 18. до 23. маја, посетило је данас организовано 70 лајковачких пољопривредника, заједно са представницима локалне самоуправе и ресорног одељења Општинске управе општине Лајковац. Свим лајковачким пољопривредницима који су организовано посетили сајам биле су обезбеђене улазнице.

Након вишегодишње паузе, учесник овогодишњег сајма је поново Центар за пољопривреду Лајковац.

Управо данас, Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мартиновић посетио је новосадски Међународни сајам пољопривреде и нагласио да је ово једна од наших најзначајнијих привредних манифестација, али и “слика српске пољопривреде”, чему су присуствовали и лајковачки пољопривредници.

Сајам у Новом Саду највећа је и најзначајнија смотра аграра у овом делу Европе. Окупља све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, из Србије и света.

Тема овогодишњег Сајма – „Зелена пољопривреда“ – посебно је актуелна, и наглашава значај одрживе пољопривредне праксе.

На Новосадском сајму истовремено се презентују најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примена науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског порекла, богатство домаћег генофонда, најсавременија пољопривредна механизација, производи и услуге из најудаљенијих крајева света. Окупља најзначајније компаније у агроиндустрији, пољопривредној производњи, механизацији, као и најбоље у сточарству.

Незаобилазно је место за пољопривреднике и професионалну публику којој је пољопривреда фокус интересовања. Постао је заштитни знак Новосадског сајма, најстарије сајамске куће у Србији, али и Новог Сада, као и престижно место за презентацију и развој агробизниса.

Због свега тога, организована посета овој значајној манифестацији вишеструко је корисна, сложили су се лајковачки пољопривредници.

Најважнији агро-бизнис догађај региона у 2024. години, 91. међународни пољопривредни сајам, биће за дан краћи, а трајаће до четвртка, 23. маја на отвореном и затвореном простору Новосадског сајма и у Конгресном центру “Мастер“.