Поново најбољи на ликовном конкурсу поводом Месеца правилне исхране

Ученици старијих разреда ОШ „Миле Дубљевић“, предвођени наставником ликовне културе Милојем Митровићем, поново су били доминантни на ликовном конурсу који сваке године расписује Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” поводом Месеца правилне исхране (октобар). У конкуренцији ликовних радова ученика од петог до осмог разреда прва награда припала је Анђелији Јанковић, ученици 6-1, друга Нини Јуришић из 7-3, док је Никола Бајић из 6-2 поделио треће место са учеником из Сремске Митровице.
Тема ликовног и литерарног конкурс била је „Правилна исхрана – доступна и привлачна свима. За свет без глади.”. На Конкурс је укупно пристигло 400 радова, од тога 333 ликовних (116 из предшколских установа, 152 рада ученика од првог до четвртог разреда, 63 рада ученика од петог до осмог разреда основних школа и два рада из Удружења за помоћ МХПО), 67 литерарних радова (од чега 41 од првог до четвртог разреда и 26 од петог до осмог разреда основних школа). Радови су пристигли из 19 окружних института/завода за јавно здравље (79 школа и 66 предшколских установа). У оквиру сваке категорије изабрани су најбољи радови.
Радове је оцењивао жири у саставу: ВМС Зорка Зеба, дипломирани економиста – менаџер у здравству, председник жирија др sc. med. Катарина Боричић, спец. социјалне медицине, Марија Вуковић, дипл. психолог, др Мирјана Тошић, спец. социјалне медицине, мр sc. Надежда Николић, биолог из Центра за промоцију здравља, Татјана Шљивар, дипл. историчар уметности, др Ивана Грубор и Зоран Тодоровић. Жири je прегледао све пристигле радове, направио селекцију и ужи избор радова и потом одабрао најбоље радове у свакој од категорија.