Пораз Железничара код куће, убедљиви Задругар и реми Стрмова

У првом колу Колубарско-мачванске зоне лајковачки фудбалски клубови имали су половичан успех, а највише брине убедљив пораз Железничара, најстаријег и најугледнијег фудбалског колектива у нашем граду. Старт првенства обележила је и убедљива победа Задругара у Прњавору, каква се ретко памти, као и први бод новајлије Стрмова.Резултати: Железничар – Врело Спорт 0:3, Младост (Прњавор) – Задругар 0:5 и Стрмово 1968 – ОФК Дивци 1:1.
После јако лоше завршнице првенства и поновног испадања из Српске лиге, Железничар се определио да у овом првенству наступа са што више играча из своје школе фудбала. Тако је против Врело Спорта шеф стручног штаба Александар Пакић у тиму имао девет омладинаца, од којих је шест било у првој постави. С обзиром на чињеницу да Врело има врло солидан тим, који је заузео треће место у претходном првенству, то је имало своју цену у виду три гола у мрежи Жеље, али надамо се да ћемо видети дугорочне позитивне ефекте оваквог опредељења.
Не памти се да је Задругар почео првенство са пет датих голова. У првом полувремену меч у Прњавору је био мање-више изједначен, уз гол младог Васића, бонус играча, у 32. минуту. У другом полувремену зелено-бели су демолирали домаћина, а стрелци су били: Гавриловић у 53, сјајни стрелац Влада Јеринић у 71. и 75. и Јовић у 83. минуту.
Стрмово 1968 је први наступ у вишем рангу такмичења обележило добром игром и великом подршком навијача. Против увек чврсте и неугодне екипе ОФК Дивци одиграли су нерешено – 1:1. Једини погодак за домаћина постигао је Николић, док је стрелац за госте био Крстић.
Остали резултати првог кола: Будућност Крушик 2014 – Борац (Лешница) 2:0, Цер (Петковица) – Рибница 1:1, Слога (Богосавац) – Раднички (Ваљево) 0:2, Јединство Владимирци – Дрина 3:1.
У другом колу Задругар дочекује Слогу, Стрмово ваљевску Будућност Крушик, док Железничар игра у Лешници.