Посета министра омладине и спорта Зорана Гајића

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, са сарадницима, посетио је јуче Средњу школу “17. Септембар” у Лајковцу и упознао се са стањем и актуелним плановима у области школског спорта. Министар је школи уручио спортске реквизите (лопте, табле за кош, мреже за одбојку …), што ће бити додатна мотивација ученицима за бављење спортом, било у школи или као чланови неког од спортских клубова.

У делегацији Министарства омладине и спорта, осим председника Зорана Гајића, били су и државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић и посебни саветник Дејан Бојовић.

Домаћин делегацији Министарства спорта био је, заједно са директорком школе Косаном Грчић, председник општине Андрија Живковић, као и директори школа на подручју општине Лајковац, директорка Установе за спорт и омладину, председник ОСС, директорка ПУ “Лептирић” и председник лајковачког суперлигаша ОК Железничар Живорад Лазаревић.

Министар Гајић је са председником општине Андријом Живковићем и најближим сарадницима из сфере рада са младима и света спорта, разговарао о значају и развоју, спорта, посебно школског.

Општину Лајковац је министар Гајић оценио као пример једне од најбољих пракси у Србији, по односу локалне самоуправе према спорту. “Овде постоје сви услови за спровођење наставе физичког васпитања на врхунском нивоу, а утисци су и да постоје услови и за друге спортове и тренинге”, рекао је министар Гајић, који је одличан познавалац прилика у Лајковцу, јер је као председник Одбојкашког савеза Србије више пута овде боравио.

За време посете министар Гајић је посетио и један час у фискултурној сали. Указао је на значај потребе што веће физичке активности деце школског узраста, на активности које министарство спроводи и које планира у будућности да имплементира у школама како би се на часовима физичког и здравственог васпитања обезбедио правилан физички развој и формирале здраве навике ученика.

Председник општине Лајковац, Андрија Живковић је нагласио да му је велика част и задовољство што је министар са својим сарадницима издвојио време, посетио лајковачку средњу школу и разговарао са директорима школа и спортских установа и организација:

” Ова посета ће много значити и дати подстрек бољем раду у области спорта на територији општине Лајковац, а ми као локална самоуправа знамо колико је битно бављење спортом, не само на рекреативном нивоу, већ и у школама. У неком наредном периоду, колико будемо могли, побољшаћемо инфраструктурне услове за бављење спортом. Нама недостаје један фудбалски терен са вештачком травом и настојаћемо то да решимо. Надам се да ћемо имати што више деце која ће се бавити како дворанским, тако и осталим видовима спорта” рекао је председник Живковић.

Министар Гајић је приликом разговора са домаћинима рекао да је евидентан напредак на пољу улагања у спортску инфраструктуру, спортске клубове и сам спорт у овим општинама, а самим тим и у здравље нације и истакао важност стварања услова за бављење спортом и да ће, у том смислу, и ресорно министарство пружити адекватну подршку.