Посета председника Пливачког савеза Србије

Председник Пливачког савеза Србије Борис Дробац посетио је протеклог викенда Лајковац и обишао лајковачки базен. Домаћини су му били заменик председника општине Обрад Милутиновић, председник Пливачко-ватерполо удружења „Железничар“ из Лајковца  Слободан Бајић и први тренер пливања Александар Спасић.

Непосредан повод била је посета члановима Пливачко-ватерполо удружења “Железничар” из Лајковца, који су од септембра кренули са радом и поступком учлањења у Пливачки савез Србије.

Председник ПСС Борис Дробац похвалио је могућности затвореног базена у Лајковцу: услове у којима раде пливачи, чистоћу воде, одржавање објекта, удобност и сигурност за посетиоце, квалитет инструктора, као и и отвореност Железничара за сарадњу са Пливачким савезом Србије, уз подршку Општине Лајковац.

Како је председник ПСС-а изјавио, постоје сви услови за одржавање државних првенстава за млађе категорије, у чему би ПВУ Железничар имао први испит у  организацији и афирмацији водених спортова у Лајковцу.

Предложена је и сарадња са једним од најуспешнијих клубава у Србији, Пливачким клубом „11. април“ из Новог Београда, кроз усавршавање тренера, организацију кампова и дружење деце два клуба.