Председник општине посетио децу у „Лептирићу“

Поводом Дечје недеље, Предшколску установу “Лептирић” посетио је председник општине Лајковац Андрија Живковић, разговарао са децом и поделио им мајице са слоганом овогодишње манифестације „Шта детету треба да порасте до неба”. И малишани су председнику уручили поклоне, које су у оквиру својих група сами израдили.

Председник Живковић је и овога пута истакао, да му је увек задовољство да посети најмлађе и да са њима разговара:

– Увек истичем да, када долазим у посету институцијама образовања да је мени то најлепши дан на послу. Веома сам срећан када могу да издвојим време за дружење са најмлађима, посебно у једном оваквом амбијенту. Увек напомињем, да су деца будућност Лајковца и Србије. Њихове жеље и питања су најискренија, јер су деца најдобронамернија.”

Малишани су дали одговоре на председниково питање у складу са слоганом овогодишње Дечије недеље „Шта детету треба да порасте до неба“. Својим одговорима, деца су заправо дала лекцију одраслима. У беспрекорном амбијенту вртића дечији одговори били су најчистији могући: љубав, загрљај, дружење, сан … Ниједан њихов одговор се није односио на нешто материјално, већ искључиво на љубав, пажњу и време посвећено њима.

Директорка ПУ „Лептирић“, Мила Митровић Лончар је нагласила, да сваки дан треба да буде посвећен детету и поручила родитељима да што више времена проводе са својом децом, по цену других свакодневних обавеза. Такође, појаснила је особености овогодишњег програма Дечије недеље:

– За разлику од претходних година, када је програм обележавања Дечије недеље конципиран на нивоу установе, овога пута направљен је програм реализације на нивоу јаслених и васпитних група. Програм је конципиран као одговор на питање овогодишњег слогана, имајући у виду дечије потребе и интересовања. Предшколско доба је период живота са много отворених могућности у коме деца са много енергије, истрајности и ентузијазма овладавају и развијају своје капицитете, од којих ће зависити њихове будуће могућности, њихова личност и успешност функционисања у даљем животу. Сви који радимо у предшколској установи се трудимо да деци пружимо оно најбоље и најзначајније за њихов развој и напредовање.”

Малишани лајковачког „Лептирића“ у оквиру Дечје недеље посећују Туристичку организацију, Културни центар, ПСД Ћира, Полицијску станицу, Удружење Базимили, а планирана је и организована посета базену.