Председник Живковић потписао уговор у Министарству за бригу о селу за набавку минибуса

Председник општине Лајковац Андрија Живковић данас је у Београду потписао уговор са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем о додели 7 милиона динара општини Лајковац за куповину минибуса за потребе превоза сеоског становништва. У питању су бесповратна средства.

Минибус ће бити коришћен за потребе сеоског становништва, културно-уметничких удружења, спортских клубова и слично. Лајковац је међу 17 локалних самоуправа којима су, посредством раније расписаног конкурса, одобрена средства за набавку минибуса.

Ово је други уговор у последњих 15 дана којим су ресорна министарства определила средства општини Лајковац за различите намене. Претходно је Министарство рударства и енергетике одобрило 2,5 милиона динара из Програма енергетске санације породичних кућа и станова, при чему ће из општинског буџета бити издвојено још толико.

То је потврда речи председника Живковића да Општина Лајковац има одличну сарадњу са министарствима и добру пролазност на конкурсима, за које се труди да увек има спремне пројекте. Живковић је најавио и да ће Министарство правде из средстава опортунитета општини Лајковац издвојити новац за реконструкцију крова Издвојеног одељења ОШ „Миле Дубљевић“ у Боговађи, као и да се тек очекују много већи износи од Министарства грађевина и Министарства за јавна улагања.