Преко Звезде до првог места

 

Синоћном убедљивом победом над Црвеном Звездом одбојкашице лајковачког Железничара потврдиле су лидерску позицију у Суперлиги Србије. У заосталој утакмици девојке Драгутина Балтића победиле су подмлађени и врло талентовани тим Црвене звезде са 3:0, по сетовима 26:24, 25:19 и 25:22. Жеља је сусрет практично преломио освајањем неизвесног првог сета. Упркос томе што је био све време у вођству, Београђанке су изједначиле на 23:23 и дошле до сет лопте, али је онда Маја Савић добрим смечом, а затим и са два одлична блока довела домаћи тим до 1:0. У другом сету одлично је сервирала и асистирала капитен Ивана Лазаревић, пробудиле се Лукић и Олуић, а Савић и Млађеновић наставиле са освајањем поена. У трећем сету хомогена екипа Железничара довела је посао рутински до краја.

Код домаћих Јелена Олуић је забележила 14 поена, Маја Савић поен мање, Млађеновић 10, а Лукић 7. На другој страни Милка Стјепић била је најефикаснија са девет поена. Железничар је први са скором 7-1 и 20 бодова, следи Јединство из Старе Пазове са шест победа и 18 бодова, Визура на трећем месту такође има скор 6-2, али 17 бодова, док је Звезда четврта са 5-2 (утакмица мање) и 13 бодова.

У последњем, деветом колу првог дела првенства, Лајковчанке дочекују Клек који је претпоследњи на табели Суперлиге Србије. Тај меч ће се играти 18. новембра од 19 часова.