Пријем за одбојкашице код председника Општине Лајковац

Поводом синоћне фантастичне утакмице одбојкашица Железничара у финалу Купа Србије и освајања трофеја трећи пут за четири године, председник општине Лајковац Андрија Живковић приредио је данас у Градској кући пријем за представнике клуба и уручио им пригодне поклоне.
„За мало место као што је Лајковац значајно је на који начин презентујете Лајковац у Србији и шире. Неколико последњих година Лајковац постаје центар женске одбојке у Србији. Тога не би било без огромног доприноса породице Лазаревић, а Општина Лајковац је само једна карика у вашим успесима. За нас је битно и да је много младих почело да тренира одбојку, а деца из основних школа вас препознају као узоре.“
Ивана Лазаревић, спортски директор ОК Железничар, доскорашњи капитен тима, истакла је да је трофеј Купа дошао као „мелем на рану“ после испадања из трке за првенствену титулу. Најавила је ће се клуб добро припремити за нову сезону са жељом да освоји „дуплу круну“.
Пријему је присуствовао део одбојкашица, а капитен Александра Гајић је рекла да је сјајан осећај после освајања трофеја и да се нада да ће их бити још, мада је свесна да се није лако носити са притиском одбране трофеја.
Шеф стручног штаба Бранко Ковачевић истакао је да је екипа Железничара направљена са амбицијама да се бори за оба трофеја, а да је свакако очекиван бар један. „Овај трофеј ми је можда и дражи после неочекиваног и шокантног пораза од Партизана у четвртфиналу плеј-офа Суперлиге, јер су девојке за кратко време успеле да преболе пораз. Не само да смо освојили трофеј, него смо приказали најбољу игру ове сезоне. Мислим да смо у екипи направили добар спој искуства и младости и да су млађе девојке довољно напредовале.“
Председник клуба Живорад Лазаревић се нада да ће Железничар успети да задржи највећи део тима из ове сезоне, имајући у виду изванредне услове за рад и живот које пружа својим одбојкашицама, али и да доведе још млађих играчица како би обезбедили будућност клуба.
У пријему су учествовали и члан управе ОК Железничар Бојан Богдановић, скаут – статистичар Лазар Табаковић, одбојкашице Савић, Батинић, Миросављевић, Вујовић, Кутлешић и Гајић.
Жеља је синоћ у финалу Купа Србије у Врњачкој Бањи победио Уб са 3:0 (25-18, 25-19 и 25-22).
Трећи пехар Купа Србије подигле су одбојкашице: Вања Ивановић, Тамара Марковић, Барбара Батинић, Маја Савић, Александра Узелац, Нада Митровић, Ана Бјелица, Сара Ранковић, Александра Гајић, Милана Рајлић, Јована Миросављевић, Марина Вујовић, Аница Кутлешић и Рада Перовић. Стручни штаб: шеф Бранко Ковачевић, помоћник Владимир Живковић, статистичар Лазар Табаковић и кондициони тренер Срећко Мијатовић.