Припреме лајковачких зонаша за наредну сезону

Лајковачки фудбалски клубови, чланови Колубарско-мачванске зоне, увелико се припремају за наредну сезону. Уз довођење појачања и тренажни процес, одиграли су и по неколико контролних утакмица. Првенство стартује 20. августа.

Клуб са великом традицијом и реномеом, ФК Железничар, после неславне сезоне у којој се борио за опстанак променио је управу, која је акценат ставила на Омладинску школу фудбала и повратак лајковачких фудбалера у први тим. Управа је врло успешна у тој намери тако да од 20 фудбалера који конкуришу за сениорски тим чак 16 је Лајковчана, што се скоро није догодило.

Тако су у летњем прелазном року дошли фудбалери који су некада стасали у Жељиној школи фудбала: Бојан Шалипур, Милош Маринковић (играо за Пролетер, Нови Сад), Иван Милановић (ФК Стрмово), Михајло Милошевић (Борац из Лазаревца), Вељко Гавриловић (омладински тим Борца из Лазаревца), Андрија Марковић (Задругар), Никола Симић и Јован Матић. Осим њих, тим је појачао Стеван Филиповић из Тека, Велики Црљени. Нови шеф стручног штаба је Саша Ђенисић.

Клуб су напустили: Лазар Костадиноски, Стефан Торбица, Милош Марјановић, Лука Покрајац и Жељко Павловић.

Железничар је до сада одиграо четири припремне утакмице: победили су Раднички у Рудовцима са 2:1 и Младост из Драчића истим резултатом, а поражени од Димитрија Туцовића из Ћелија са 2:1 и од члана Београдске лиге Шушњара са 3:0.

Дугогодишњи зонаш ФК Задругар такође има неколико промена у тиму. Нови играчи у су голман Ђорђе Савић, који је дошао из убског Јединства, Стеван Јоксић (Таково, Горњи Милановац), Давид Костић (Шумадија, Аранђеловац), Немања Павловић (повратник из Стрмова) и  Денис Ракић (ОФК Јабучје).

Клуб су напустили Симеуновић, Гавриловић, Стевановић и голмани Радованчевић и Вићентијевић.

Задругар је одиграо две припремне утакмице и обе су завршене нерешеним резултатом: 1:1 против Будућности из Дудовице и 2:2 против Вранића. У недељу 14. августа играју против Турбине из Вреоца.

После одличног финиша у претходном првенству Колубарско-мачванске зоне ФК Стрмово је амбициозно ушло у припреме за нову такмичарску сезону. До сада су одиграли највише пријатељских утакмица, међу њима и са два српсколигаша, а те мечеве су једино и изгубили.

Контролне утакмице: Карађорђе из Мишара 4:1, Рађевац из Крупња 2:4, Будућност Крушик 0:3, Радник Уб 3:1, Младост из Драчића 3:1.

Нови тренер Стрмова је Убљанин Жарко Анђић. Појачања: Александар Грујичић из Тека (Велики Црљени), Лука Којић и Стефан Грујичић (Будућност Крушик). Раније најављени прелазак Стефан Стевановића из Задругара још увек је неизвестан. Клуб су напустили: Немања Павловић, Иван Милановић, Марко Поповић, Сенад Мустафи, Далибор Јеленић и Душан Радивојевић, а Милан Дуњић је престао са активним играњем.

Првенство Колубарско-мачванске зоне 2022/23 почиње 20. августа, а наступаће следећи клубови: Железничар, Задругар,  Стрмово 1968, Врело Спорт, Раднички Ваљево, Дивци, Рибница, Младост Прњавор, Цер Петковица, Борац Лешница, Јединство Владимирци 1924, Раднички Клупци и новајлије Осечина и Качер из Белановице.